fbpx

Alates juunikuust alustasime kepikõnni ühistreeningutega, mida on juhendanud Toomas Kõiv ja Rene Meimer. Pikad valged suveõhtud on toonud Rapla terviserajale kepikõnni huvilised, kes on saanud näpunäiteid õigeks tehnikaks ning läbida kilomeetreid füüsilise ja vaimse tervise parendamiseks.

Meie keha vajab iga päeva piisavalt liikumist. Üha kiiremaks muutuvama elutempo juures ei tohi ära unustada, et meie kehale on 7-8 km kõndimist igapäevaselt vajalik. Kõndides me kahjuks oma ülakehale väga koormust ei anna ja lihaseid tööle ei pane. Seetõttu võiksime kasutusele võtta kepikõnni kepid, et kogu keha saaks koormust.

Aktiivse elustiili kasuks otsustamine mõjutab positiivselt tervist väga mitmel moel. See ei hoia sind pelgalt heas vormis, vaid pikendab eluiga ning parendab selle kvaliteeti. Kindlasti teame kõik, kuid tihti vajab meeldetuletamist fakt, et füüsiline aktiivsus aitab haigusi eemale peletada ja on üks võimsamaid meeleolu parandajaid. Seda tõestas sellel aastal ka eriolukord, kui vajalik on leida endale aega, et vaimne pool saaks toetatud.

Inimesed, kes käivad trennides, on ise esile toonud, et see on hea võimalus võtta kaasa kaaslane ning koos kvaliteetselt aega veeta. Lisaks iseseisvalt saab kepikõnni trennidega alustada koduukse eest, kontori juurest või sealt, kus parasjagu oma auto pargid. Need, kes teevad trenni järjepidevalt, saavad kinnitada, et rüht ja keha hoiak paranevad ning seeläbi võib kasvada lausa 2 cm pikemaks.

Kepikõnd ja aktiivne eluviis aitavad tagada tervena elatud aastaid. Tänapäeval kahjuks muidu need aastad aina vähenevad, kuna meie elustiil ei toeta seda. Loomulikult siia juurde käib veel piisav vee tarbimine, magamine ja loomulikult teadlik toitumine.

Oled oodatud 30. juunil kell 18.30 toimuvale treeningule, kui soovid samuti hoolitseda oma tervise eest. Anna oma tulekust teada kirjutades registreerimine@jooksja.ee

Vaata pildigaleriid toimunud treeningutest SIIT.

Juulikuus treeninguid ei toimu, kuid jätkame alates augustikuust. Jälgi infot ka meie Facebooki ja Instagrami kontodelt. 

Categories: Uudis